A Volvo megijedt a vámháborútól

Egyelőre levette a napirendről a tőzsdei bevezetést a Volvo Cars svédországi autógyártó – közölte a cég vezérigazgatója csütörtökön.

A bejelentésre azután került sor, hogy a Volvo Cars kínai tulajdonosa szeptember elején úgy döntött, hogy „a kereskedelmi háború és a piaci bizonytalanság fokozódása miatt elhalasztja a tőzsdei bevezetést”. Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy „a mostani nem a legjobb pillanat tőkenövelésre részvénykibocsátás révén”.

Az autógyártóknak rengeteg pénzre van szükségük ahhoz, hogy kifejlesszék elektromos és önjáró autóikat. Samuelsson elmondta, hogy a fejlesztéseket a Volvo Cars saját készpénztartalékának felhasználásával finanszírozza.

A kínai Geely Holding által 2010-ben a Ford Motortól 1,8 milliárd dollárért megvásárolt svéd cég részvényeit a stockholmi tőzsdére tervezték bevezetni. Az autógyártó értékét az elsődleges részvénykibocsátás (IPO) után 16 és 30 milliárd dollár körülire várta a Geely.

A megromlott amerikai-kínai kapcsolatok miatt azonban az anyacég úgy vélte, hogy a piac nem a valós értékének megfelelően árazná be a Volvót és ezért döntött szeptemberben a részvénykibocsátás elhalasztásáról.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »