A kínaiak már nem szívesen vesznek Teslát

A kínai személyautó-gyártók szövetsége kedden közölte, hogy az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla októberben 211 autót értékesített az ázsiai országban, ami 70 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest. A Tesla nem kívánta kommentálni az októberi eladási adatot.

A Reuters ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy a kínai kormánynak az a döntése, hogy 25 százalékról 40 százalékra emelte az amerikai autók vámtételét – válaszul a washingtoni kormány vámemelésére -, éppen a Teslát érintette a legérzékenyebben, tekintettel arra, hogy egyelőre nem rendelkezik helyi gyártással és nem folytat együttműködést helyi partnerrel sem.

Ezen a helyzeten változtat, hogy a Tesla júliusban megállapodott a sanghaji hatóságokkal arról, hogy ott építi fel első elektromos autókat gyártó üzemét az Egyesült Államokon kívül. A beruházás értéke mintegy 2 milliárd dollár, az üzem két éven belül kezdi meg az elektromos autók gyártását és kapacitása további két-három éven belül eléri az évi 500 ezret.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »