A Mitsubishi is menesztette Carlos Ghosnt

A Mitsubishi Motors vezetősége hétfőn felmentette elnöki posztjáról Carlos Ghosnt, akit a múlt héten menesztettek a Nissan Motor éléről is. A Mitsubishi jelenlegi vezérigazgatója, Masuko Osamu tölti be átmenetileg Carlos Ghosn posztját a részvényesek döntéséig.

Ghosnt egy hete hétfőn tartóztatták le azzal a váddal, hogy a Nissan Motor Co., a Renault SA és a Mitsubishi Motors Corp. részvételével létrehozott autóipari szövetség vezérigazgatója öt év alatt a ténylegesnél 5 milliárd jennel (100 jen=250,29 forint) kevesebb jövedelmet jelentett a tokiói tőzsdének benyújtott beszámolókban, illetve más pénzügyi szabálytalanságokat is elkövetett, továbbá saját célra vett igénybe céges forrásokat.

Az NHK japán köztelevízió vasárnap arról számolt be, hogy Carlos Ghosn kihallgatásán visszautasította a vádakat. Azt mondta, hogy „nem állt szándékában elhallgatni javadalmazásának nagyságát”.

A Renault felügyelőbizottsága a múlt hét elején még úgy döntött,  hogy nem váltja le posztjáról a vezérigazgatót, feladatait átmenetileg a cég második embere vette át.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »