A NATO ingerküszöbét is elérte a kercsi incidens

A Kercsi-szorosnál foglyul ejtett három ukrán hajó és legénysége azonnali szabadon bocsátására szólította fel hétfőn brüsszeli sajtótájékoztatóján Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Oroszországot, indokolatlannak minősítve az orosz katonai erő alkalmazását az Azovi-tengeren.

„Amit vasárnap láttunk, az nagyon súlyos incidens  volt” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Stoltenberg a NATO-Ukrajna Bizottság rendkívüli ülése után. „Valamennyi NATO-szövetséges teljes támogatásáról biztosította Ukrajna területi integritását és szuverenitását” – mondta.

„Indokolatlan volt a katonai erő alkalmazása az ukrán hajók és legénységük ellen, ezért  felszólítjuk Oroszországot, hogy azonnal engedje szabadon az ukrán tengerészeket és az általa vasárnap lefoglalt hajókat” – tette hozzá.

Az ukrán haditengerészet vasárnap este közölte, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, és az orosz különleges egységek elfoglaltak három ukrán hajót. A támadásban az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »