Évekbe telhet a Pentagonnál talált számviteli ellentmondások tisztázása

Megbukott történetének első, átfogó könyvvizsgálatán az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon – közölte csütörtökön Patrick Shanahan helyettes védelmi miniszter.

A mintegy 1200 könyvvizsgáló által végzett ellenőrzés során olyan számviteli ellentmondásokat találtak, amelyeknek tisztázása akár évekbe is telhet – írta a Reuters hírügynökség elemzőkre és védelmi tisztviselőkre hivatkozva.

„Megbuktunk a könyvvizsgálaton, de hát sosem gondoltuk, hogy átmegyünk rajta” – mondta Shanahan. Az amerikai védelmi költségvetés a 2018-as költségvetési évben 700 milliárd dollárt tett ki.

Az egyelőre nem világos, hogy a történtek milyen következményekkel járnak. Egy 1990-es szövetségi törvény szerint minden amerikai kormányzati ügynökségnek át kell esnie számviteli vizsgálaton, de a Pentagonra eddig nem került sor.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »