A VW megkezdte három üzemének átállítását elektromos autók gyártására

Három németországi üzemét állítja át elektromos autók gyártására a VW a munkahelyek megőrzése érdekében, és egyúttal húszezer eurónál olcsóbb autókkal készül betörni az elektromos autók piacára – értesült a Reuters hírügynökség.

A vállalati belső forrásokból származó információk szerint a VW felügyelőbizottsága november 16-i ülésén vitatja meg a „MEB entry” modell évi 200 ezres és az „I.D. Aero” középkategóriás modellcsalád évi 100 ezres gyártásának a megkezdését.

A VW három németországi üzemét, az Emdenben, Zwickauban és Hannoverben működő üzemet állítanák át elektromos autók gyártására a hírügynökséget tájékoztató forrás szerint. Zwickauban már megindult az üzem átalakítása elektromos autókra, ehhez a Passat gyártását már az idén nyáron leállították. Az üzemben jelenleg még Golf és Golf Variant modellek készülnek, ezeknek a gyártását fokozatosan áthelyezik Wolfsburgba. Zwickauban készülnek majd 2019 végétől az I.D. Neo, majd 2020-tól az I.D. Cross modellek.

Az emdeni üzemből a Passat gyártását a Skodához helyeznék át a Cseh Köztársaságba, a gyártási kapacitást így az üzem 9 ezer dolgozójával együtt a „MEB entry” elektromos autóra állítanák át. Az elképzelések szerint az „I.D. Buzz” elektromos furgon a VW hannoveri üzemében készül majd évi 100 ezres példányszámban. Az üzemben jelenleg a T6 furgon készül, amelynek a gyártását a kapacitás felszabadítása érdekében a Ford törökországi üzemébe helyeznék át.

A wolfsburgi VW mindemellett az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok gyártásáról is együttműködési tárgyalásokat folytat a dél-koreai SK Innovation vállalattal, a cél egy akkumulátorgyár építése Európában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/APA

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »