Kubával is barátkozik Észak-Korea

Kuba és Észak-Korea stratégiai kapcsolatainak kibővítéséről és erősítéséről állapodott meg Miguel Díaz-Canel kubai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Phenjanban vasárnap.

Az észak-koreai állami média jelentése szerint egyeztetéseiken a vezetők hangsúlyozták a két ország közös szocialista történelmét, és ígéretet tettek a kölcsönös szolidaritás fenntartására. A megbeszélések „elvtársi és baráti hangulatban” folytak – jegyezte meg az észak-koreai média. Hírügynökségek emlékeztettek arra, hogy az Egyesült Államok mindkét országot szankciókkal sújtja.

A hivatalát áprilisban elfoglaló kubai elnök első külföldi körútja keretében érkezett Phenjanba, első állomása Moszkva volt, onnan repült az észak-koreai fővárosba.

A kubai média közlése szerint Díaz-Canel kedden hagyja el Phenjant, ahonnan Kínába, majd Vietnamba és Laoszba utazik tovább.

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »