Uniós útleveleket árultak állami tisztségviselők Bulgáriában

Állami tisztségviselők által működtetett irathamisítói hálózatot számoltak fel Bulgáriában – közölték a szófiai hatóságok kedden.

Összesen mintegy húsz tisztségviselőt vettek őrizetbe a Bulgária-szerte végrehajtott rendőrségi razziákban, köztük a külföldön élő bolgárok ügyeivel foglalkozó állami ügynökség vezetőjét, Petar Haralampijevet is. A bolgár ügyészség kedden emelt vádat Haralampijevvel szemben. Őt és három másik magas rangú társát bűnszervezet létrehozásával, kenőpénzek elfogadásával, irathamisítással és hivatali visszaéléssel vádolják.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak a vádak szerint külföldieknek olyan hamis dokumentumokat gyártották és értékesítettek, amelyek azt voltak hivatottak igazolni, hogy az irat tulajdonosának egyik felmenője bolgár állampolgár. Az igazolások révén a külföldiek bolgár állampolgársághoz, illetve útlevelekhez tudtak jutni, lehetővé téve számukra az Európai Unió területén a lakhatást és a munkavállalást.

A hamis iratokért 5000 eurót, vagyis 1,6 millió forintot kértek a bűnelkövetők. A bolgár sajtó értesülései szerint ezrek jutottak ilyen hamis iratokkal bolgár útlevelekhez.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »