A Volkswagen már nem bízik annyira a kínai piacban

Csökkenteni kényszerül idei eladási tervét Kínában a Volkswagen, de ezzel együtt is a piaci átlagot meghaladó értékesítési mutatókra számít.

„Az Egyesült Államokkal kialakult kereskedelmi ellentétek jelentős autópiaci hatása miatt mérsékelnünk kell idei eladási tervünket Kínában” – jelentette ki Jochem Heizmann, a Volkswagen konszern kínai üzletágának igazgatója a japán Nikkei gazdasági lapnak adott interjúban. „Teljesen nyilvánvaló, hogy nem maradhatunk meg korábbi számaink mellett” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem is lát lehetőséget a helyzet javulására az elkövetkező hónapokban.

Áprilisban, a pekingi autószalonon Heizmann még négy százalékra becsülte a kínai autópiac idei növekedését, amit a Volkswagen eladásainak növekedése szerinte meg is fog haladni. Ehhez képest mostanra a Volkswagen szóvivőjének hírügynökségi megkeresésre adott válasza szerint már csak annyit lehet biztosan állítani, hogy a Volkswagen eladási adatai „meghaladják majd a piaci átlagot”.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) adatai szerint szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal csökkent az autópiaci forgalom Kínában. Az év első kilenc hónapjában pedig mindössze 0,6 százalékkal növekedtek az eladások.

A VW nem érintett ugyan az Egyesült Államok és Kína között folyó autóipari kereskedelmi forgalomban, a kínai vásárlók azonban a kialakult ellentétek miatt meglehetősen elbizonytalanodtak és kivárásra rendezkedtek be.

A Volkswagen konszern az idei első kilenc hónapban 3,04 millió autót és haszongépjárművet értékesített Kínában és Hongkongban, öt százalékkal többet a tavalyi azonos periódusban elért forgalomnál. Szeptemberben viszont hat százalékkal csökkentek a vállalat eladásai, ezen belül a VW márkáé 10,5 százalékkal.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »