Ecuador caracasi ügyvivőjét is kiutasították

Venezuela pénteken kiutasította Ecuador caracasi ügyvivőjét, miután Ecuador előző nap kiutasította a venezuelai nagykövetet – jelentette be a venezuelai külügyminisztérium. 

Az ügyvivőt, Elizabeth Mendezt, nem kívánatos személynek nyilvánították Venezuelában, és 72 órát hagytak neki az ország elhagyására – áll a minisztérium a közleményében.

A lépést Venezuela ecuadori nagykövete, Carol Delgado kitiltása vonta maga után. Őt azután utasították ki, hogy Venezuela tájékoztatási minisztere, Jorge Rodriguez élesen bírálta Lenin Moreno ecuadori elnököt.

Jorge Rodriguez szerdán Morenónak az ENSZ közgyűlésében szeptemberben tartott beszédével szállt vitába, és megkérdőjelezte a Venezuelából Ecuadorba érkező menekültekről abban említett adatokat. Szerinte Moreno hazudott, amikor azt állította, hogy naponta hatezer venezuelai kel át az ecuadori határon. „Döbbenettel hallgattam a kontinens egyik államfőjét, mert nem hiszem el, hogy lehetséges lenne ennyit hazudni még egy olyan fórum előtt is, mint az ENSZ” – hangoztatta Rodriguez újságírók előtt.

A venezuelai kormány „hallatlannak, igazságtalannak és túlzónak” tartja a nagykövetük kiutasítását, ami szerintük aláássa „a két ország közötti testvériséget” – derül ki a caracasi közleményből.

Ecuador számára az ügyvivő volt a legmagasabb diplomáciai kapocs Venezuelával, miután korábbi diplomáciai nézeteltérések miatt a nagyköveti pozíció üres.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »