Oroszország és Kína az Észak-Korea elleni szankciók enyhítését sürgetik

Az Észak-Korea ellen bevezetett szankciók felülvizsgálatát sürgették Igor Morgunov orosz, Kung Hszüan-ju kínai és Coj Szon Hi észak-koreai külügyminiszter-helyettesek szerdán, Moszkvában kiadott közös nyilatkozatukban.

A tárcavezető-helyettesek az orosz fővárosban folytatott háromoldalú egyeztetést követően hangsúlyozták, hogy Észak-Korea fontos lépéseket tett az atomfegyver-mentesítés felé, ezért meg kell kezdeni az ellene az ENSZ Biztonsági Tanácsa által bevezetett szankciók felülvizsgálatát. A felek közös álláspontra helyezkedtek az egyoldalú gazdasági büntetőintézkedésekkel szemben.

A magas rangú diplomaták kifejezték egyetértésüket, hogy a Koreai-félsziget problémáinak összessége kizárólag békés, politikai és diplomáciai eszközökkel rendezhető. Méltatták az érintett országok erőfeszítéseit a rendezésről folytatott párbeszéd előmozdítása érdekében, és támogatásukról biztosították az Észak-Korea és az Egyesült Államok, illetve a két Korea között a bizalomerősítésről és a kapcsolatok normalizálásáról folytatott tárgyalásokat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kína lazítana az Észak-Korea elleni szankciókon

A kereskedelmi háború miatt megakadt az észak-koreai leszerelés is

A miniszterhelyettesek megerősítették, hogy országaik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésére, valamint a térségben a béke mechanizmusának létrehozására törekszenek. Megállapították: egyetértésre jutottak abban, hogy a folyamatnak, amelynek elsődleges célja a kölcsönös bizalom megteremtése, fokozatosnak és összehangoltnak kell lennie, és azt az érintett országok válaszlépéseinek kell kísérniük. A diplomaták a párbeszéd folytatásában állapodtak meg.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »