Dánia továbbra sem fogad menekülteket az ENSZ kvótarendszerében

Dánia 2018-ban sem fogad be menekülteket az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) programja keretében – jelezte Inger Stojberg külügyekért és integrációért felelős dán miniszter csütörtökön.

Koppenhága 2016-ban függesztette fel a nemzetközi humanitárius akciók keretében válságrégiókból kiválasztott emberek befogadását. „Bár sokkal jobban tudjuk szabályozni az áradatot, még mindig azzal harcolunk, hogy integráljuk az elmúlt években Dániába érkezett rengeteg menekültet” – hangsúlyozta közleményében a tárcavezető.

1989 óta Dánia évente mintegy 500 menekültet fogadott be az UNHCR programja keretében. A dán parlament tavaly úgy rendelkezett, hogy a jövőben a külügyekért és integrációért felelős miniszter hatásköre lesz dönteni arról, hány ENSZ-menekültet vesz át az ország.

Koppenhága szigorú bevándorlási politikát folytat. 2017-ben mindössze 3500 menedékkérőt regisztráltak a dán hatóságok. Ez volt a legalacsonyabb szám 2008 óta.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »