Amerikai-észak-koreai minicsúcsot tartanak vasárnap

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter október 7-én, vasárnap Phenjanban találkozik Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel – jelentette be kedden délután Heather Nauert külügyi szóvivő Washingtonban.

A külügyi szóvivő közölte: az amerikai diplomácia irányítója szombattól háromnapos ázsiai körúton vesz részt, amelynek keretében Japánt, Észak-Koreát és Kínát keresi fel.

Nauert szerint az észak-koreai vezetővel folytatandó megbeszéléseken elsősorban Phenjan atomprogramjáról lesz szó, de a hírt közlő amerikai médiumok hozzátették, hogy várhatóan a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un közötti második csúcstalálkozó előkészítése is szóba kerül.

Tájékoztatóján a külügyi szóvivő hangsúlyozta: a két ország közötti viszony javulását és a tárgyalásokon elért haladást mutatja a tény, hogy Pompeo egy éven belül immár negyedszer látogat Phenjanba.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az amerikai külügyminisztert a múlt héten, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején folytatott megbeszéléseiken hívta meg Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter. A világszervezet ülésén elmondott beszédében Ri ugyan leszögezte, hogy Phenjan készen áll a Trump és Kim szingapúri találkozóján született megállapodás végrehajtására, de egyúttal bírálta is az Egyesült Államokat, mert szerinte Washington nem bízik Phenjan atomfegyver-mentesítési programjában. Az észak-koreai miniszter továbbá hangoztatta, hogy a bizalom hiánya miatt – mint fogalmazott – „szó sem lehet arról, hogy elsőként egyoldalúan lefegyverezzük magunkat”.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »