Letartóztatás vár a nem regisztráló Airbnb-s lakáskiadókra Tanzániában

Tanzániában a kormány bejelentette, ha kell házról házra járva győződnek meg arról, hogy a rövid távú kiadásra specializálódott lakástulajdonosok regisztrálták ingatlanukat az állami rendszerben. 

A hét elején a kelet-afrikai ország kormányzata 50 napos határidőt tűzött ki azok számára, akik még nem jegyeztették be magukat a kiadásokat felügyelő állami szervnél. Arra aki ezt elmulasztja, letartóztatás vár.

Az Idegenforgalmi Minisztérium Ellenőrzési és Engedélyezési Osztályát vezető Rosada Musoma elmondta, hogy a határidő lejártát követően a kormányzat minden olyan lakástulajdonost le fog tartóztattatni, aki nem tett eleget a regisztrációs kötelezettségének.

Gazdaságfehérítés

 

„Sokan vannak, akik ilyen létesítményeket üzemeltetnek. Azt akarjuk, hogy ezt hivatalos keretek között csinálják, és fizessék be a vonatkozó adókat” – jelentette ki Musoma. Az idegenforgalom Tanzánia egyik legnagyobb valutaforrása, ezt támasztja alá az is, hogy az Airbnb honlapján az ország az ötödik helyen áll Afrikában a legtöbb vendéget fogadó államok listáján.

Siriri Akko, az Utazásszervezők Tanzániai Egyesületének ügyvezető titkára szerint a kormányzat döntése egyenlő esélyeket teremt az üzletágban és védelmet biztosít a turistáknak.

„A lakástulajdonosoknak be kell fizetniük az adókat és meg kell váltaniuk az engedélyeket, mint mindenki másnak, még akkor is, ha csak kevés vendég fordul meg náluk, mivel gyorsan gyarapodnak a vállalkozásaik, hiszen a turisták ma már a hotelen kívüli életre is kíváncsiak” – nyilatkozta Akko a Reutersnek.

Az Airbnb helyi képviselői egyelőre nem kommentálták a híreket.

Forrás: Africanews

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »