Egyesülhet a két legnagyobb német bank

A Deutsche Bank és a Commerzbank vezetői egyre nyitottabbak az ötlet iránt, hogy egyesítsék Németország két vezető pénzintézetét – közölte keddi számában a Der Spiegel.

A német lap egy forrást idézve azt írta, hogy Martin Zielke, a Commerzbank vezérigazgatója szerint az egyesülésre „inkább ma, semmint holnap” kellene sort keríteni. Christian Sewing, a Deutsche Bank nemrég kinevezett vezérigazgatója óvatosabban közelíti meg a témát, cégen belül azt mondta, hogy a következő 18 hónapban nincs napirenden az egyesülés kérdése.

A lap szerint Olaf Scholz német pénzügyminiszter nem utasítaná el a két pénzintézet egyesülését.

A lapértesülés kapcsán a német pénzügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy nem kommentálja bankok stratégiai döntését. Az érintett két bank elutasította, hogy megjegyzést fűzzön a lapjelentéshez.

A német kormánynak jelenleg még 15 százaléknyi részesedése van a Commerzbankban, amely komoly támogatást kapott az államtól a pénzügyi válság idején.

A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »