Az Európai Unió a vesztébe rohan az olasz kormány szerint

Danilo Toninelli, az olasz kormány infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztere egy a dpa-nek adott interjújában arra figyelmeztette az Európai Uniót, hogy maga alatt vágja a fát, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit.  A német hírügynökség ma publikálta a cikket.

Az Európai Unió egy bürokratikus és pénzügyi elefántcsonttorony, amely ha nem tud úrrá lenni önzésén, nagy bajba kerül – írta a miniszter.

A 44 éves politikus, aki az olasz parti őrséget és a migránsok tengeri mentését is felügyeli, leszögezte, hogy a bevándorlási válságot európai szinten kell megoldani.

Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes (j) és Danilo Toninelli közlekedési miniszter (k) látogatást tesz az A10-es autópálya leszakadt hídjánál Genova közelében 2018. augusztus 15-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

„Az olaszok azért dühösek az Európai Unióra, mert úgy tűnik, képtelen megérteni, saját sorsa függ a megoldástól” – írta a miniszter.

Danilo Toninelli az interjúban nagyon jónak minősítette az olasz kormány első száz napban végzett munkáját, mert a kabinet visszavonta a munkaadóknak kedvező munkaügyi reformot, elfogadott egy korrupcióellenes törvényt, valamint kiderítette az autópálya-fenntartó magáncégek „titkait”.

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes pénteken jelentette be, hogy a kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is.

  • További cikkeink a témában:

Forrás: MTI / dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »