A Coca-Cola megveszi a Costa kávézóláncot

A Coca-Cola 5,1 milliárd dollárért megvásárolja a brit Whitbread vállalattól a Costa kávéházláncot – jelentette be pénteken Atlantában a Coca-Cola.

A Whitbread 1995-ben vásárolta meg a Costa kávézóláncot 19 millió font sterlingért. A Costa akkoriban 39 üzlettel rendelkezett, mostanra viszont már közel négyezer kávézóra bővült a hálózata az Egyesült Királyságban és Európában.

A Whitbread a kávézó üzletág értékesítésből befolyt összeget részben adósságai rendezésére, emellett pedig egyebek között Premier Inn szállodai üzletágának fejlesztésére kívánja fordítani az Egyesült Királyságban és Németországban. Alison Brittain vezérigazgató bejelentette egyúttal, hogy a részvényeseknek is juttatnak osztalékot a befolyt összegből.

„A Coca-Cola az ital üzletágban csak a meleg italoknál nem rendelkezett globális márkával” – mutatott rá James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója, megjegyezve, hogy „a Costa egy jól bevezetett márkával teszi lehetővé számunkra a belépést erre a piacra”.

A tranzakciót várhatóan 2019 első felében zárják le.

Forrás: MTI/AP/dpa/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »