Összeáll a Toyota és az Uber

Félmilliárd dollárt fektet a Toyota Motor japán autógyártó az Uber Technologies internetes fuvarmegosztó amerikai cégbe, hogy közösen fejlesszenek önvezető járműveket – közölte a két vállalat kedden.

A Toyota a világ egyik legnagyobb autógyártója, az Uber pedig a világ legnagyobb fuvarmegosztó cége, de széles körben osztott vélemények szerint jelentősen lemaradtak riválisaiktól az önvezető járművek fejlesztését célzó versenyben.

A megállapodás elmélyíti a Toyota és az Uber már fennálló kapcsolatát, és jól tükrözi Dara Khosrowshahi vezérigazgató stratégiáját, miszerint az Ubernek más cégeket bevonva, partnerségben kell fejlesztenie önvezető járműveit, nem önerőből.

A Toyota beruházása 72 milliárd dollárra teszi az Uber piaci tőkeértékét.

Az együttműködés keretében az Uber önvezető rendszerét a Toyota vezetéstámogató rendszerével kombinálják, és a japán autógyártó Sienna modelljébe építik be. Ezek az egyterűek az Uber 2021-ben induló önvezetőjármű-hálózatának tagjaként fognak működni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »