Megint Észak-Koreába utazik az amerikai külügyminiszter

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: a jövő héten Phenjanba utazik, ahol Stephen Biegunnal, a Ford korábbi alelnökével tesz látogatást, akit a nap folyamán nevezett ki az észak-koreai ügyekért felelős főmegbízottnak.

„Steve irányítja majd az Egyesült Államok Észak-Koreával kapcsolatos politikáját” – mondta Pompeo. Biegun – noha a gazdasági szférában dolgozott – nem tapasztalatlan diplomata. A 2000-es évek elején George W. Bush elnök nemzetbiztonsági csapatának munkatársa volt.

Mike Pompeo negyedik alkalommal látogat Észak-Koreába, és ez lesz a második útja a június 12-én Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó óta.

A miniszter hangsúlyozta: az amerikai külügyminisztérium eddig is kiváló munkát végzett. „Előkészítettük a terepet, hogy Észak-Koreán számon kérhessük a Szingapúrban tett ígéreteit – fogalmazott Pompeo.

A bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) és a washingtoni Johns Hopkins Egyetemhez tartozó 38North kutatóközpont a héten közzétett, egybehangzó információi szerint Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését.

A kínai határ közelében található telepen hordozórakétákat állítanak össze, és a létesítményt folyékony üzemanyagú hajtóművek fejlesztésére is használják. Szakemberek szerint a telepnek központi szerepe van az észak-koreai ballisztikus rakétaprogramban.

Kapcsolódó cikkünk: Mégsem olyan biztos az észak-koreai leszerelés

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »