Az oroszok szerint az USA hibája a gyengülő gazdasági teljesítmény

Az eddig vártnál kisebb mértékben nőhet idén az orosz gazdaság, miután a Moszkvával szembeni legújabb amerikai szankciók nyomást gyakorolhatnak a rubelre és a következő 12 hónapban nőhet a tőkekiáramlás – jelentette ki az orosz gazdasági miniszter.

Makszim Oreskin azt mondta, hogy a kedden elrendelt újabb amerikai szankciók hatására a gazdasági minisztérium valószínűleg 1,8 százalékra rontja az idei GDP-növekedéssel kapcsolatos előrejelzését az eddigi 1,9 százalékról. Tavaly az orosz gazdaság 1,5 százalékkal erősödött.

A miniszter közölte továbbá, hogy az eddig vártnál magasabb lehet az idei infláció a becsültnél kisebb gabonatermés és a rubel gyengülése miatt.

Az amerikai kormány orosz személyeket és vállalatokat sújtott szankciókkal kedden, részben a kibertérben kifejtett aktivitásukért, részben pedig az Észak-Korea elleni szankciók feltételezett kijátszásáért. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Moszkva elleni szankciók bevezetésével Washington egyetlen célja Oroszország feltartóztatása a rosszhiszemű konkurenciaharc módszereivel.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »