Trump ismét lazítást tervez a szénerőművek szabályozásában

Az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) kedden terjesztett elő egy tervezetet, mely újraszabályozná az erőművek szén-dioxid-kibocsátását, de a rossz irányba. Az új szabályozás gyakorlatilag a szén-dioxid kibocsátás korlátozásának megszüntetését jelentené. 

A Trump-adminisztráció ezzel megszüntetné az előző amerikai elnök, Barack Obama klímaváltozással kapcsolatos erőfeszítéseinek egyik fő elemét, az úgynevezett Tiszta Energia Tervet.

A Környezetvédelmi Hivatal új szabályozása lehetővé tenné, hogy a tagállamok a maguk belátása szerinti szabályokat dolgozzanak ki szénerőműveikre, sőt, ha úgy látják jónak, akár engedélyt is kérjenek a szén-dioxid-kibocsátás korlátozásának megszüntetésére. 

A javaslat ismét jelentősen megnövelné az Obama-kormányzat által megállapított szén-dioxid-kibocsátás egyszer már korlátozott mértékét, és lehetőséget teremtene a tagállamoknak arra, hogy a környezetet kevésbé szennyező gáz-, szél-, és napenergia felhasználása helyett a szénerőművek fejlesztésére összpontosítsanak.

Szakemberek szerint ezzel ismét növekedne a globális klímaváltozás egyik okaként megjelölt környezetszennyezés. Az EPA egyelőre vitára bocsátja a tervezetet, és várhatóan jövő év elején dönt a végleges formájáról, majd a bevezetéséről.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »