Kezd elfajulni a török-amerikai viszály

Egy mozgó autóból rálőttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére, a lövések egy őrbódét találtak el, de senki sem sérült meg – jelentette hétfőn a Habertürk és a CNN Türk török hírtelevízió. A támadók elmenekültek a helyszínről.

Washington és Ankara viszonya különösen feszültté vált az elmúlt hetekben, miután az Egyesült Államok egy amerikai lelkipásztor szabadon engedését követelve szankciókkal sújtotta Törökországot.

Az amerikai Andrew Brunsont a 2016-os hamvába holt puccskísérlet után vették őrizetbe; kémkedéssel és terrorizmussal vádolják, ami Washington szerint nevetséges. A tiszteletes egy kis protestáns gyülekezetet vezetett Izmirben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Törökország helyzetét súlyosbítja, hogy a török líra értékének több mint 60 százalékát veszítette el az év eleje óta az amerikai dollárral szemben, és Washington vámokkal is bünteti Törökországot.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a múlt héten válaszul az amerikai elektronikai termékek bojkottjára szólított fel, ami után a közösségi médiában olyan felvételek kezdtek terjedni, melyeken törökök szétverik az iPhone-jaikat.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »