Irán nem mond le a rakéták fejlesztéséről

Irán a jövő héten új típusú harci repülőgépet mutat be és folytatja rakétaerőinek a fejlesztését, amelyet mindennél fontosabbnak tart – jelentette ki az ország védelmi minisztere szombaton.

„Fő prioritásunk a rakétaprogramunk fejlesztése. Jól alakulnak a dolgok ezen a téren, de további fejlesztésre van szükség” – mondta Amir Hatami tábornok a Farsz hírügynökség szerint. A nemzeti védelmi ipar napja alkalmából bemutatnak egy új repülőgépet és a számára kifejlesztett felszerelést. A védelmi ipar napja augusztus 22-én van Iránban.

Az iráni haditengerészet ugyancsak szombaton jelentette be, hogy egyik hadihajóját felszerelte egy modern védelmi rendszerrel, ami szintén újdonság.

Az Egyesült Államok részben az iráni rakétaprogram miatt lépett ki a 2015-ben megkötött hathatalmi megállapodásból, amely alapján Irán lemondott azokról a kutatásokról, amelyek a nemzetközi közösség szerint atomfegyver kifejlesztésére irányultak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »