Irán nem mond le a rakéták fejlesztéséről

Irán a jövő héten új típusú harci repülőgépet mutat be és folytatja rakétaerőinek a fejlesztését, amelyet mindennél fontosabbnak tart – jelentette ki az ország védelmi minisztere szombaton.

„Fő prioritásunk a rakétaprogramunk fejlesztése. Jól alakulnak a dolgok ezen a téren, de további fejlesztésre van szükség” – mondta Amir Hatami tábornok a Farsz hírügynökség szerint. A nemzeti védelmi ipar napja alkalmából bemutatnak egy új repülőgépet és a számára kifejlesztett felszerelést. A védelmi ipar napja augusztus 22-én van Iránban.

Az iráni haditengerészet ugyancsak szombaton jelentette be, hogy egyik hadihajóját felszerelte egy modern védelmi rendszerrel, ami szintén újdonság.

Az Egyesült Államok részben az iráni rakétaprogram miatt lépett ki a 2015-ben megkötött hathatalmi megállapodásból, amely alapján Irán lemondott azokról a kutatásokról, amelyek a nemzetközi közösség szerint atomfegyver kifejlesztésére irányultak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »