Az OPEC csökkentette a 2019-re vonatkozó olajkeresleti prognózisát

A szervezeten kívüli olajtermelők növekvő termelésére hivatkozva az OPEC csökkentette hétfőn saját jövő évi exportja iránti globális keresletre vonatkozó előrejelzését.

Havi rendszeres jelentésében a kőolaj-exportáló országok szervezete jelezte, hogy 2019-ben napi 32,05 millió hordós keresletre számít a kartell tagjai által termelt olaj iránt. Előrejelzését ezzel napi 130 ezer hordóval csökkentette az előző havihoz képest.

Az OPEC júliusban napi 32,32 millió hordó olajat termelt, napi 320 ezer hordóval többet a júniusinál, mégpedig annak ellenére, hogy a szervezet legnagyobb termelője, Szaúd-Arábia a túlkínálat elkerülése végett csökkentette saját termelését.

Szaúd-Arábia annak dacára csökkentette termelését, hogy június végén az OPEC a kartellen kívüli szövetségeseivel nagyjából napi egymillió hordós emelésről állapodott meg júliustól az olajár túlzott emelkedésének az elkerülése végett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »