Az USA minden lehetőséget kihasznál az oroszok elleni szankciók terén

Washington szankciókat vezet be a Szkripal-ügy miatt Oroszország ellen – jelentette be szerdán Heather Nauert amerikai külügyi szóvivő.

Közleményében hangsúlyozta: az Egyesült Államok megállapította, hogy Oroszország használt ideggázt idén tavasszal a volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal és a lánya megmérgezésekor az angliai Salisburyben, ezért büntetőintézkedéseket vezet be Oroszország ellen.

A Vegyifegyver Tilalmi Egyezmény megsértésére utalva a közlemény leszögezte: „az Orosz Föderáció vegyi vagy biológiai fegyvert alkalmazott, megsértve a nemzetközi jogot, és halálos vegyi vagy biológiai fegyvert használt saját állampolgárai ellen”.

A szankciók várhatóan augusztus 22-e körül lépnek életbe, majd három hónappal ezt követően újabb szankciók várhatók, ha addig Moszkva nem ad biztosítékot arra, hogy a jövőben többé nem alkalmaz vegyi fegyvert és lehetővé teszi az ENSZ-ellenőrzést is. Az augusztus végén életbe lépő büntetőintézkedések pénzügyi és exportkorlátozások lesznek, a második körben várható szankciók viszont ennél is szigorúbbak lehetnek.

Az NBC televízió információi szerint az is elképzelhető, hogy a szankciók második köre egyúttal a diplomáciai kapcsolatok alacsonyabb szintre szállítását hozza magával, és Washington felfüggesztheti az orosz Aeroflot légitársaság amerikai járatait, valamint korlátozhatja az orosz áruk amerikai importját.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »