Saját műsorok gyártásába kezd a Youtube

Az Alphabet Inc. – korábbi, ismertebb nevén Google – esernyővállalat tagja, a Youtube, előre megírt forgatókönyv alapján játszódó sorozatokat, zenei dokumentumfilmeket és más eredeti programokat hoz létre nemzetközi piacain, többek között Franciaországban, Németországban, Japánban, Mexikóban és Indiában.

A vállalat egyik igazgatója elmondta, hogy a céljuk újabb felhasználók bevonása a Youtube fizetős szolgáltatásába, mely Youtube Red néven indult el, ma pedig Youtube Premiumként érhető el bizonyos piacokon.

A kezdeményezés többféle műfajban is testet ölt majd, dokumentumfilm, valóságshow-k, és talk show-k is készülnek majd – derül ki egy Susanne Daniels-szel készült interjúból, aki a Youtube saját műsorainak globális felelőse lesz. A tartalmak lokális nyelveken lesznek elérhetőek, de készülnek majd feliratozott és szinkronizált változatok is más piacokra.

A programok egy része csak a Youtube Premiumon, havi előfizetési szolgáltatással lesz elérhető, egyes tartalmak viszont az ingyenes felületen is láthatóak lesznek, természetesen reklámokkal kiegészítve.

„Azokat a piacokat célozzuk meg, ahol véleményünk szerint óriási lehetőségekkel bírunk az új, potenciális előfizetők megnyerésére” – mondta Daniels. A Youtube már elérhetővé tett néhány egyedi műsort Dél-Koreában, és egy krikettről szóló talk show-t Indiában, mely az elvárásokon felül teljesített.

Daniels azt is elmondta, hogy egy dél-koreai pop banda, a a Big Bang szereplésével készült valóságshow jelentősen megnövelte az előfizetők számát, akiknek a fele ráadásul nem is koreai lakosok közül került ki. További részletek a nemzetközi műsorokról az elkövetkező hetekben várhatóak.

  • Kapcsolódó cikkeink

A Youtube-nak ebben a szegmensben olyan vállalatokkal kell majd felvennie a versenyt, mint a Netflix vagy az Amazon, melyek a helyi nyelven készülő, de az egész világon elérhető programokba fektetnek be világszerte.

 

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »