Előrehozták a vezetőváltást a Fiat-Chrysler csoportnál

Új vezérigazgatót neveztek ki a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) élére, miután a tisztséget eddig betöltő, néhány hete vállműtéten átesett 66 éves Sergio Marchionne egészségi állapota váratlanul romlott.

Az igazgatótanács szombaton Mike Manleyt, Sergio Marchionne egyik legközelebbi munkatársát, a Jeep és a Ram eddigi márkaigazgatóját állította a cég élére. A Ram pickup adja a Fiat Chrysler nyereségének nagyobbik részét, a Jeep eladásai pedig 2009 óta – amikortól Mike Manley felügyeli a márkát – csaknem a négyszeresére nőttek – tavaly több mint 828 ezer Jeep autót értékesítettek világszerte.

„Sergio Marchionne már korábban bejelentette, hogy 2019 elején lemond, ezt a folyamatot az igazgatótanács döntése csak felgyorsította” – áll a cég közleményében. Sergio Marchionne júniusban ismertette cége 2022-ig szóló stratégiáját, akkor bejelentette, hogy komoly összegeket költenek elektromos autók gyártására, de hozzátette: továbbra is a belső égésű motor lesz a domináns.

  • Kapcsolódó cikkeink:

FCA: új kihívót kap a Tesla, nem lesz több dízel Alfa

A Fiat négy év múlva leszámol a dízelmotorral

Sergio Marchionne egyben a Ferrari elnök-vezérigazgatója is volt, helyére Louis Camillerit választották, aki korábban hosszabb ideig a Philip Morris International vezérigazgatója volt.

A Fiat Chrysler Automobiles július 25-én ismerteti negyedéves eredményeit. A cég tavaly rekordszintű, 3,5 milliárd euró profittal zárt az egy évvel korábbi 1,8 milliárd euró nyereség után. A világ hetedik legnagyobb autógyára 4,7 millió gépkocsit értékesített, körülbelül ugyanannyit, mint 2016-ban.

Forrás: MTI/AP/TASZSZ/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »