Még mindig akadoznak a Ford eladásai Kínában

Jelentősen csökkentek a Ford Motor amerikai autógyártó eladásai Kínában júniusban és az év első felében. A vállalat pénteken kiadott közleménye szerint a Ford júniusban 62 057 járművet értékesített a világ legnagyobb autópiacán, Kínában, ami éves összehasonlításban 38 százalékos visszaesés.

Az idei év első hat hónapjában 400 ezer 443 járművet adott el a Ford, 25 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Az amerikai autógyártó még csütörtökön közölte: nem tervezi a Kínába exportált Ford és Lincoln modellek kiskereskedelmi árának emelését azután sem, hogy a pekingi hatóságok megemelik a vámtarifákat.

A Fordnak sok vesztenivalója van, ha a növekvő kereskedelmi feszültségek teljes körű vámháborúvá fajulnak el Kína és az Egyesült Államok között. Az amerikai autógyártó tavaly nagyjából 80 ezer járművet szállított Kínába, a luxusmárkájából, a Lincolnból gyártott modellek több mint fele – 54 124 autó – az ázsiai országban talált tulajdonosra.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kínában, a piaci nyitás jegyében, július elsejétől 20-25 százalékról 15 százalékra csökkentették a személygépkocsik importvámját, és 8-25 százalékról egységesen 6 százalékra az autóalkatrészek vámtételét.

A pekingi vezetés válaszul arra, hogy az amerikai kormányzat július 6-tól kezdve 34 milliárd dollár értékben több mint 800 kínai termékre vezet be 25 százalékos pótlólagos vámot, ellenintézkedésként ugyancsak 34 milliárd dollár értékben 545 amerikai termékre, köztük az Egyesült Államokban gyártott autókra vet ki 25 százalékos pótvámot.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »