Macron tényleg véghezviszi a francia vasúti reformot

Emmanuel Macron francia államfő kihirdette szerdán az állami vasúttársaság (SNCF) reformját előíró törvényt, amely ellen április eleje óta sztrájkkal tiltakoznak a szakszervezetek. A köztársasági elnök legitimnek nevezte a dolgozók aggodalmait, amelyekre szerinte a jövőben is válaszokkal kell szolgálni.

„Az új lap, amelyet ma kezdünk meg a vasúti rendszerben, nagyon fontos, teljes átalakítást jelent” – mondta Emmanuel Macron a parlament által június 14-én elfogadott törvény aláírását követően az Elysée-palotában.

„Az SNCF-nek mostantól megvan minden esélye arra, hogy sikeres legyen ebben az új világban, ahogy mindig is győzni tudott, s szembenézett a kihívásokkal az elmúlt nyolcvan évben” – hangsúlyozta a francia elnök. „Tudom, hogy a reform aggodalmakat váltott ki a vasutasok részéről, a franciák ezt meghallották. Szeretném nekik elmondani, hogy ezzel a munkával a legégetőbb aggodalmakra válaszoltunk és folytatjuk az ágazati és a vállalati egyeztetéseket” – tette hozzá.

Az elfogadott reform a költségcsökkentések mellett a 2020-tól meghirdetendő vasúti liberalizációra készíti fel az állami vasúttársaságot (SNCF), amikor a piac fokozatos megnyitása értelmében külföldi vasúttársaságok is működtethetnek vonatokat a francia TGV-k útvonalain. A kormány legfőbb célja, hogy megszüntesse a vasúti dolgozók kivételezett helyzetét, amely a munkahelyek életre szóló szavatolását és az 50 és 55 év közötti nyugdíjba vonulást teszi lehetővé, miközben a franciák többségére a 62 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik. Ez a változás 2020-tól lép életbe a vasúthoz belépő dolgozókra, a jelenlegi vasutasokat nem érinti.

Az államfő megerősítette, hogy az állam átvállalja az SNCF felhalmozott adósságának kétharmadát, mintegy 35 milliárd eurót, és a következő tíz évben napi 10 millió eurót ruház be a vasúti hálózat korszerűsítésére.

A vasúti szakszervezetek április 3-án kezdődött szakaszos sztrájkja – amelynek keretében a vasutasok minden öt napból kettőn tartottak munkabeszüntetést – csütörtökön ér véget. Szerdán a dolgozóknak már csak kevesebb mint kilenc százaléka sztrájkolt.

A radikális CGT és a Sud egész nyáron folytatni kívánják a sztrájkot, ők legközelebb július 6-án és 7-én tartanak munkabeszüntetést, a többi szakszervezet befejezi a tiltakozást.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »