Az olívabogyó lesz az USA és az EU közötti vámháború következő áldozata

Elfogadhatatlan az Egyesült Államok azon döntése, hogy a spanyol olívatermékekre vonatkozóan aránytalanul magas dömping- és szubvencióellenes importvámot kíván bevezetni – jelentette ki Daniel Rosario, az Európai Bizottság egyik szóvivője sajtótájékoztatón szerdán.

A szóvivő aláhúzta, az új szabályozás protekcionista intézkedés az amerikai fogyasztók között is népszerű magas minőségű, sikeres európai termékkel szemben. Sem a határozat, sem az elfogadásához vezető folyamat nem indokolható – tette hozzá. Az Európai Bizottság több alkalommal felvetette a kérdést magas politikai szinten és mindent megtesz az európai olívatermelők érdekeiért – jelentette ki.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kedden jelentette be, hogy büntetővámot vezet be a spanyol olívatermékekre, azzal érvelve, hogy területén azokat legalább 25,5 százalékkal valós árukon alul értékesítik, míg Madrid akár 27 százalékos támogatásban részesíti a termelőket. A védővám bevezetéséről július 24-én hoznak végleges döntést.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Hamarabb jöhet az EU válasza az USA importvámjaira

Trump kiebrudalhatja a Daimlert az USA-ból

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »