Irak tovább harcol az Iszlám Állam ellen Szíriában

Az iraki légierő megsemmisítette az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik szíriai parancsnoki központját – jelentette hétfőn az asz-Szumaríja helyi tévécsatorna.

A fegyveres erők főparancsnoka, Haider al-Abádi iraki kormányfő utasítása alapján az iraki légierő F-16-os vadászbombázói a szíriai al-Haszaka tartományban csapást mértek Dasisa település térségében a dzsihadista szervezet parancsnoki és utánpótlási központjára, ahol minden célpontot megsemmisítettek – derült ki a beszámolóból. Iraki katonák állítása szerint a nagy pontosságú légicsapásokat hírszerzési adatok alapján hajtották végre.

Abádi a múlt hónapban azt mondta: ha veszély fenyegeti Irak biztonságát, minden szükséges intézkedést megtesznek. Kijelentése korábban az ország egyharmadát megszállás alatt tartó dzsihadista fegyveresekre vonatkozott.

A miniszterelnök tavaly decemberben azt mondta ugyan, hogy végső diadalt arattak a szélsőségesek felett, de ők továbbra is veszélyt jelentenek a két ország határának térségében, illetve rajtaütéseket, gyilkosságokat és más erőszakcselekményeket hajtanak végre országszerte.

Az elmúlt 30 napban az iraki légierő két hadműveletet hajtott végre az Iszlám Állam ellen a két országgal határos területen. A légitámadások célpontja a fegyveresek törzskara volt, és több tucatnyi harctéri parancsnokkal végeztek.

Megint Szíriában bombázott az iraki légierő
Két héten belül négy oldalról bombázták Szíriát

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »