Izrael kivételesen elismerte, hogy Szíriában bombázott

Izrael elismerte szerdán, hogy előző nap este hadserege légicsapást mért egy szíriai légi támaszpontra.

Jiszráel Kac hírszerzési és közlekedési miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten jelentette be, hogy az izraeli légierő hajtotta végre a légicsapást.

„Az irániak támadással fenyegettek, és mi ezt meghiúsítottuk”- közölte Kac néhány órával a Damaszkusztól délre történt támadás után. Kac szerint Izrael azt szeretné elérni, hogy az irániak eljussanak arra a stratégiai elhatározásra, hogy kivonulnak Szíriából.

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap arról is beszámolt, hogy a Damaszkusz által azonnal Izraelnek tulajdonított légicsapásban kilenc Iránhoz köthető fegyveres is életét vesztette. Kilenc halottról adott hírt a szíriai harcokat nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet is. Damaszkusz szerint viszont a támaszponton csak anyagi károk keletkeztek.

Jiszráel Kac beismerése szokatlan, ugyanis Jeruzsálem korábban nem vállalta magára a Szíriában végrehajtott, és a külföldi médiában általában neki tulajdonított szíriai rakétatámadásokat, noha nem is cáfolta, hogy szerepe lett volna bennük.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »