A Jaguarnál sem fogynak a dízelek, elbocsátások jönnek

Az indiai székhelyű Tata Motors vállalatcsoport tulajdonában lévő Jaguar Land Rover (JLR) megválik közel ezer dolgozójától és csökkenti termelését két brit gyárában a Brexit miatti bizonytalanság, valamint a dízelüzemű autók iránti jelentős keresletcsökkenés miatt.

A Reuters értesülése szerint a létszámleépítést, valamint a Solihullban és Castle Bromwichben található két gyár termelésének a visszafogását hivatalosan hétfőn jelentik be. A Reuters emlékeztetett: a JLR még januárban jelezte, hogy egy másik brit gyárában, Halewoodban is fokozatosan csökkentik a termelést.

A Jaguar Land Rover 2008-ban került indiai kézbe, azóta a Tata jelentős beruházásokat hajtott végre a társaságnál. Brazil és kínai gyárak alapítása után várhatóan az idei év második felében kezdődik legújabb, szlovákiai gyárában a termelés.
Land Rover Discovery Sport - forrás: Landrover.com

Land Rover Discovery Sport – forrás: Landrover.com

Az idén eddig Nagy-Britanniában 26 százalékkal csökkent a Jaguár és 20 százalékkal a Land Rover autók értékesítése. Brit adatok szerint márciusban a gépkocsieladások 15,7 százalékkal, 474 ezerre estek vissza, ezen belül a dízelüzemű járművek értékesítése 37,2 százalékkal csökkent tavaly márciushoz képest, arányuk az összes eladott autóhoz viszonyítva 32,4 százalékra zsugorodott az egy évvel korábbi 43,5 százalékról. A benzinüzemű autók értékesítése 0,5 százalékkal nőtt márciusban.

A dízelek értékesítésének felfutására az év hátralévő részében sem mutatkozik nagy esély, a brit kormány ugyanis áprilistól különadót vetett ki a dízelüzemű gépkocsikra, környezetvédelmi okokból.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »