A vártnál jobban nőtt az amerikai GDP, sokat költött a lakosság

A piaci várakozásoknál és az előzetes becsléseknél is nagyobb, 2,9 százalékos éves GDP-növekedést ért el az Egyesült Államok a tavalyi negyedik negyedévben a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) szerdán közzétett harmadik, végleges kimutatása szerint. 

A BEA első, az adatok korlátozottabb körére támaszkodó becslése 2,6 százalékos, a második pedig 2,5 százalékos évesített GDP-növekedést mutatott ki a negyedik negyedévre, a piaci elemzők pedig 2,7 százalékos GDP-növekedést vártak. A harmadik negyedévben 3,2 százalékkal nőtt éves összevetésben az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP).

A végleges negyedik negyedévi GDP-növekedés a lakossági kiadások korábbi becsléseket meghaladó növekedése miatt bizonyult nagyobbnak az előzetes adatoknál. A negyedik negyedévben három éve a leggyorsabb ütemben nőttek a lakossági kiadások az Egyesült Államokban.

A negyedik negyedévi végleges adatok alapján az Egyesült Államok 2017-es GDP-növekedése 2,3 százalék lett a 2016-os 1,5 százalék után.
A dollár kissé erősödött az adatra az euróval szemben, a délelőtti 1,24-es szint után jelenleg 1,2350 alatt folyik a kereskedés.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »