Újabb szankciókat léptetett életbe az Egyesült Államok Oroszország ellen

A pénzügyminisztériumi közlemény szerint az új szankciókat a 2016-os amerikai választásokba történt orosz beavatkozás, az amerikai infrastruktúra, energetikai és nukleáris létesítmények elleni orosz kibertámadások és Moszkva destabilizáló szerepe tette indokolttá.

A szankcióval sújtottak között orosz személyek, vállalatok és szervezetek szerepelnek. Az új szankciók érintik az FSZB orosz szövetségi biztonsági szolgálatot, a GRU katonai hírszerző szolgálatot, a katonai hírszerzésnek dolgozó hat személyt, valamint további 19 oroszt és öt csoportot. Az érintettek között van Jevgenyij Prigozsin üzletember is, akinek neve az Egyesült Államokban már korábban nyilvánosságra került azzal kapcsolatban, hogy szentpétervári trollgyárával beavatkozott az amerikai választási folyamatba. Prigozsint megemlíti az orosz esetleges beavatkozásokat vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság jelentése is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Steven Mnuchin pénzügyminiszter tájékoztatása szerint további, az orosz kormányzatot és orosz oligarchákat célzó szankciós lépések bejelentése várható a jövőben a destabilizációs tevékenységük miatt. Meghatározott időkeretet nem adott meg Mnuchin a további lépésekre, azt viszont elmondta, hogy az új szankciókkal az lesz a céljuk, hogy leválasszák az érintett egyéneket az amerikai pénzügyi rendszerről.

Forrás: MTI / Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »