Toyota: dízelek helyett jön az új Supra

A Toyota japán autógyártó bejelentette, hogy az év végéig leállítja a dízelüzemű autók értékesítését Európában – idézte a japán járműgyártó Európáért felelős elnök-vezérigazgatóját a Deutsche Welle német közszolgálati médium.

Johan van Zyl azt is elmondta, hogy a Toyota már nem foglalkozik a dízelmotorok korszerűsítésével, és hogy a hibridmotorok továbbfejlesztésére összpontosít.

A Toyota tavaly decemberben jelentette be, hogy valószínűleg 2025-ig leáll a benzin- és dízelüzemű autók gyártásával. Ezután már csak hibrid, hidrogén-, vagy kizárólag elektromos meghajtású autókat gyárt majd.

Új Supra viszont lesz. Igaz, hogy a genfi autószalonon ismét csak egy koncepciót / versenyváltozatot lepleztek le, de várhatóan hamarosan érkeznek majd hivatalos képek a kevésbé radikális verzióról is. Az új Suprát természetesen a mai egyetlen Toyota sportkupé, a GT86 fölé pozicionálja a gyártó, az ára az Egyesült Államokban várhatóan 50.000 dollár körül lesz.

grsupraracingconcept-track-1-2

Kép forrása: Toyota Newsroom

A fenti képen a GR Supra Racing Concept látható, ez az a modell, amit Genfbe is elvittek. A GR a Gazoo Racinget, a Toyota gyári sportrészlegét jelöli.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Toyota / Bloomberg

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »