A bíróság szerint nem jogellenes Trump határfala a mexikói határon

Elutasította kedden a bíróság San Diegóban Kalifornia állam és környezetvédő szervezetek beadványát, amelyben azt állították, hogy jogellenes lenne falat építeni az Egyesült Államok és Mexikó határára.

A beadvány szerint a fal sértené a szövetségi környezetvédelmi törvényt, és az alkotmánnyal is ellentétes, mert sérti a hatalmi ágak szétválasztásáról és a tagállamok jogairól szóló rendelkezéseket.

Gonzalo Curiel bíró viszont úgy találta, hogy a szövetségi kormány nem lépi át jogköreit a falra vonatkozó kezdeményezésével. A bíró aláhúzta ugyanakkor, hogy döntését nem arra alapozta, hogy a falépítést „politikailag bölcs vagy körültekintő” dolognak tartja.

Donald Trump még elnökválasztási kampányában tett ígéretet arra, hogy az illegális bevándorlást megakadályozandó falat épít a mexikói határ teljes hosszában. Az Egyesült Államok és Mexikó 3100 kilométer hosszú határán mintegy 900 kilométeren található jelenleg is valamilyen fizikai akadály.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »