Megint összekapott a mexikói és az amerikai elnök

A mexikói államfő, Enrique Pena Nieto lemondta tervezett washingtoni látogatását azt követően, hogy feszültségterhes telefonbeszélgetést folytatott Donald Trump amerikai elnökkel – számolt be szombaton meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a The Washington Post.  

A tervek szerint Nieto februárban vagy márciusban kereste volna fel az amerikai fővárost, a látogatás azonban elmarad egy 50 perces, február 20-án megtartott telefonbeszélgetés miatt. Ennek során a mexikói fél garanciát akart kapni arra, Trump a tárgyalásokon a Fehér Házban nem fog nyilvánosan ragaszkodni ahhoz, hogy a két ország határán emelendő fal építési költségeit Mexikó fizesse. Az amerikai elnök azonban ezt nem akarta szavatolni, a két fél pedig nem kívánt kompromisszumot kötni.

A mexikói elnök, Enrique Pena Nieto a One Planet konferencia plenáris ülésén Ile Seguinben, Párizs közelében 2017. december 12-én.  EPA/ETIENNE LAURENT

A mexikói elnök, Enrique Pena Nieto a One Planet konferencia plenáris ülésén Ile Seguinben, Párizs közelében 2017. december 12-én. EPA/ETIENNE LAURENTMexik

A lap egyik mexikói hivatalos forrása azt mondta, a telefonbeszélgetés során Trump „kikelt magából”. Az is kiderült, hogy néhány nappal ezelőtt, február 14-én a Fehér Házban a felek előzetes konzultációt folytattak a látogatásról, amelyen gyakorlatilag megállapodtak Nieto látogatásának körülményeiről – számolt be a The Washington Post.

Ez utóbbi konzultáción Luis Videgaray mexikói külügyminiszter, Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner, Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó és más magas rangú tisztviselők vettek részt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »