Még mindig közel 100%-on áll a spanyol államadósság

A spanyol államadósság több mint 1140 milliárd euró volt az elmúlt évben, és meghaladta a GDP 98 százalékát – derült ki a spanyol nemzeti bank (Banco de Espana) pénteki, előzetes tájékoztatójából.

A múlt év tizenkét hónapjából négyben, áprilisban, júliusban, augusztusban és szeptemberben csökkent az államadósság a dél-európai országban, a többi hónapban növekedett. Az adatok alapján a spanyol gazdasági minisztérium emlékeztetett: a 98,08 százalékos GDP-arányos államadósság megfelel a spanyol kormány várakozásainak, amely 98,1 százalékkal számolt a múlt évre. A végleges adatok márciusban várhatók a spanyol statisztikai hivataltól.

Spanyolország államadóssága a gazdasági válság kezdetén indult növekedésnek, és csaknem megháromszorozódott 2014-re, amikor meghaladta a GDP 100,4 százalékát. 2015-ben 99,8 százalékra, 2016-ban pedig 98,9 százalékra mérséklődött. A legalacsonyabb mértéket 1980-ban regisztrálták, akkor 16,6 százalékon állt az államadósság Spanyolországban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Özönlenek a turisták, felfelé módosítják a spanyol gazdasági növekedést

Ismét megdőlt a Spanyolországba látogatók számának éves rekordja

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »