Kétszeresen túljegyezték a görögök hétéves lejáratú kötvényét

Görögország hétéves lejáratú kötvényt bocsátott ki csütörtökön 3 milliárd euró értékben, melyre több mint kétszeres volt a túljegyzés. Az ország  először bocsátott ki ilyen hosszú lejáratú adósságpapírt a pénzügyi válság óta.

A görög pénzügyminisztérium 3,75 százalékos hozamra számított, miután azonban 6,8 milliárd euró értékben jelentkezett kereslet a 3 milliárd euróra, a hozam alacsonyabb szinten, 3,5 százalékon állt be.

Görögország három év után tavaly júliusban jelent meg először a kötvénypiacon, akkor 3 milliárd euró értékben adott el 5 éves lejáratú papírokat magánbefektetőknek. Az akkori kibocsátást több mint kétszeresen túljegyezték, 6,5 milliárd eurónyi kereslet jelentkezett.

A közel tíz éves gazdasági válság után végre megcsillant a remény a görög gazdaság jövőjét illetően. A görög emberek azonban annyira belefásultak a helyzetbe, hogy már nem mernek a saját jövőjükről álmodni. A teljes cikk itt érhető el.

Görögország a legutóbbi, 86 milliárd eurós nemzetközi hitelcsomag idei augusztusi kifutása után önállóan kívánja finanszírozni magát, ehhez azonban több próbakibocsátásra van szüksége a nemzetközi tőkepiacon.

Görögország 2010 óta több mint 270 milliárd eurót kapott főleg eurózónabeli partnereitől és nemzetközi hitelezőktől, hogy elkerülje az összeomlást. 2022-ig nem esedékes nagyobb törlesztés, és Athén abban bízik, hogy az ország addig pénzügyileg a saját lábára áll.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »