Trump nem enged a bevándorlás ügyében

Donald Trump amerikai elnök szerint inkább álljon le a kormányzat működése, ha a kongresszusban nem sikerül megállapodni a demokratákkal a bevándorlás ügyében. Az elnök a Fehér Házban a rendfenntartó erők képviselőivel és kongresszusi politikusokkal tartott találkozóján fejtette ki álláspontját.

A bevándorlási törvényjavaslatra utalva leszögezte: „Ha nem intézzük el ezt a dolgot, szívesebben venném, ha a kormányzati hivatalokat bezárnák”. Majd ismét azt hangsúlyozta: a demokratáknak el kell fogadniuk a szigorúbb határvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy gátat vessenek az illegális bevándorlásnak.

„Ha be kell zárnunk a kormányhivatalokat, mert a demokratákat nem érdekli a biztonság (…), és nem akarják gondját viselni katonáinknak, akkor legyen inkább újabb kormányzati leállás” – fogalmazott.

Közben azonban a kongresszusban a politikusok optimistábban nyilatkoztak. A szenátus republikánus és demokrata párti vezetői kedden délután közölték: közel a megállapodás, amelynek révén két évre megszavaznák a kormányzat működéséhez szükséges finanszírozást, úgy, hogy az igenlő voksot a demokraták nem kötik a bevándorlási törvénnyel kapcsolatos javaslataik elfogadásához.

  • Korábban írtuk:

Az FBI-jelentésről is szó esett

Kedd délután Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője bejelentette: Donald Trump kedden találkozott Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettessel, és megvitatta vele azt feljegyzést, amelyet a demokraták állítottak össze, válaszként a republikánusok múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésére a Szövetségi Nyomozó Irodáról (FBI).

A republikánusok által a múlt héten nyilvánosságra hozott dokumentum arról szól, hogy a 2016-os elnökválasztási kampányban az FBI – megtévesztve az illetékes bíróságot – jogellenesen figyelte meg, hallgatta le Donald Trump kampánycsapatának egyes tagjait, azzal a céllal, hogy megakadályozza Trump elnökké választását.

A képviselőház illetékes bizottsága hétfőn szavazta meg, hogy a demokraták is nyilvánosságra hozzák a saját feljegyzésüket az üggyel kapcsolatban.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »