Az USA hamarosan újabb szankciókat jelent be Észak-Korea ellen

Az Egyesült Államok hamarosan újabb szigorú szankciókat jelent be Észak-Korea ellen, hogy rákényszerítse Phenjant a nukleáris- és rakétaprogramja feladására – közölte szerdán Mike Pence amerikai alelnök Tokióban, ahonnan a téli olimpiai játékok színhelyére, Phjongcshangba utazik.

A politikus azután mondta ezt, hogy megbeszélést folytatott Abe Sindzó japán miniszterelnökkel. A világ legzsarnokibb és legelnyomóbb rendszerének nevezte Észak-Koreát, és fogadkozott, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei, beleértve Japánt, addig gyakorolnak a lehető legnagyobb nyomást Phenjanra, amíg nem tesz lépéseket a teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan nukleáris leszerelés irányába.

Pence egyben bejelentette, hogy az Egyesült Államok hamarosan ismerteti az Észak-Korea elleni újabb, legszigorúbb és legkeményebb gazdasági büntetőintézkedéseket.
„Addig fogjuk elszigetelésben tartani Észak-Koreát, amíg nem adja fel nukleáris- és rakétaprogramját egyszer és mindenkorra” – szögezte le Pence.

A japán-amerikai megbeszélést követően Abe Sindzó kijelentette: egyetértettek abban, hogy sohasem fogják elismerni Észak-Koreát atomhatalomként, Pence pedig megismételte azt a washingtoni álláspontot, hogy semmilyen lehetőség sem kizárt az észak-koreai válság rendezésében.

A Koreai-félszigeten tavaly november végén éleződött ki ismét a helyzet, miután Észak-Korea olyan interkontinentális ballisztikus rakétával hajtott végre kísérletet, amelyről azt állította, hogy atomtöltettel szerelhető fel, és elérheti az Egyesült Államok bármely szegletét. Válaszul az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat vezetett be ellene.

A phjongcshangi téli olimpia közeledtével enyhülés kezdődött a két Korea kapcsolatában, de Washington és Phenjan ellenséges viszonyában ez nem hozott változást.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »