Az YPG megint rakétákat lőtt ki a törökökre

Két rakéta csapódott szerdán az északnyugat-szíriai Afrín kerületből a határhoz közeli, dél-törökországi Reyhanli városába, egy ember meghalt, egy pedig megsebesült – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint mindkét rakéta házfalat talált el. Rendőröket, tűzoltókat és mentősöket vezényeltek a helyszínre. Az incidens két sebesültjét kórházba szállították, de egyikük, egy 17 éves lány az orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette. A becsapódások lökéshullámai a közeli autókban is kárt okoztak.

Az utóbbi másfél hétben rendszeresek a hasonló incidensek a környéken, miután a török haderő január 20-án nagyszabású légi és szárazföldi hadműveletet indított az Afrínt ellenőrző Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen. Az YPG a török offenzívára válaszul időről időre rakétákat és aknagránátokat lő át török területekre, főként a Hatay tartományban fekvő Reyhanliba és az északabbra található Kilis tartományba.

Ankara a törökországi kurd szeparatista Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) hasonló terrorszervezetnek tartja a YPG-t, ugyanakkor a szíriai kurd milícia Washington egyik fő szövetségese az Iszlám Állam elleni harcban.

Reyhanliba másfél hét alatt több mint 30 rakéta csapódott, aminek következtében korábban egy szíriai állampolgár meghalt, 47-en pedig megsebesültek. Kilis városát eddig 20 rakéta találta el, megölve egy török és egy szíriai állampolgárt, továbbá megsebesítve 21 embert.

A török vezérkar szerdai közleménye szerint az afríni hadművelet eddig az YPG 712 fegyveresét „tették ártalmatlanná”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »