Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban

A vártnál nagyobb mértékben csökkent és újabb történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliségi ráta Németországban januárban.

A német munkaügyi hivatal szerdán közölte, hogy a munkanélküliek száma januárban, a szezonálisan kiigazított adatok szerint 25 ezerrel, 2 millió 415 ezerre csökkent. A munkanélküliségi ráta 5,4 százalékra süllyedt a decemberben mért 5,5 százalékról, ami Németország újraegyesítése, 1990 óta a legalacsonyabb szintet jelenti.

A Reuters által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy 17 ezerrel csökken a munkanélküliek száma januárban, a munkanélküliségi ráta pedig 5,5 százalékon stagnál.

Szezonális kiigazítás nélkül számolva viszont 185 ezerrel, 2 millió 570 ezerre emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig 5,8 százalékra nőtt a decemberi 5,3 százalék után. Az egy évvel korábbihoz képest viszont 207 ezerrel volt kevesebb a regisztrált munkanélküliek száma januárban.

A szövetségi statisztikai hivatal által ugyancsak szerdán közölt adatok arról tanúskodnak, hogy decemberben nőtt a foglalkoztatottság Németországban. Hozzávetőleg 44 millió 480 ezer munkavállalót foglalkoztattak a német gazdaságban, ami az újraegyesítés óta a legmagasabb szám. Tavaly decemberhez képest 642 ezerrel, 1,46 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliek száma 1,58 millió volt, százezerrel kevesebb mint egy évvel korábban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »