Rekord eladás a BMW-nél, de még így is csak a Mercedes mögött kullog

Rekordszámú autót értékesített a BMW német autógyár tavaly, de így sem tudta megelőzni a rivális Mercedes-Benz autógyárat, amely immár második éve vezeti a luxus gépjárművek eladási listáját.

A müncheni székhelyű vállalat pénteken közölte, hogy 2,09 millió BMW márkájú személyautót értékesített 2017-ben, ami 4,2 százalékkal haladja meg az előző évi adatot. Ezzel immár a hetedik egymást követő évben ért el újabb értékesítési rekordot a BMW.

Mindazonáltal a stuttgarti székhelyű Mercedes-Benz eladásai kétszer gyorsabban emelkedtek tavaly, így 9,9 százalékkal 2,29 millióra növelték a tulajdonosoknak átadott új autók számát.

A BMW-nél főleg az utcai terepjárók (SUV) és az 1-es sorozat teljesített kiemelkedően: előbbi kategóriában 9,6 százalékkal, utóbbiban 15 százalékkal több járművet értékesítettek. A konszern – a BMW mellett a Mini és a Rolls-Royce márkák – teljes eladásai 4,1 százalékkal 2,46 millió autóra nőttek 2017-ben.

Pieter Nota, a BMW értékesítési igazgatója közölte: bízik abban, hogy a BMW eladásai idén is növekedni fognak, miközben a jövedelmezőségre is nagy figyelmet fordítanak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »