Továbbra is szárnyal a Volkswagen

Továbbra is a Volkswagen csoport (VW) a világ legnagyobb autógyártója, a német társaság tavaly minden korábbinál több gépjárművet adott el, és rekordnagyságú bevételre tett szert – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap a VW belső, előzetes adataira hivatkozva.

A VW nem nyilvános számításai alapján nagyjából 10,7 milliót gyártmányt értékesítettek 2017-ben, ami történelmi csúcs és nagymértékű növekedés az egy évvel korábbi 10,3 millióhoz képest. A VW így második éve a világ legnagyobb autógyártója. A Toyota ismét a második, a japán társaság 10,4 millió autót adott el 2017-ben.

A VW az árbevételben is új csúcsot állított be tavaly, első alkalommal érte el a 220 milliárd eurós (68 200 milliárd forint) határt. Egy évvel korábban 217,3 milliárd eurós bevételre tett szert.

Az adózás utáni nyereségről még nincsenek adatok. Az első becslések szerint a profit bőven meghaladhatja a 10 milliárd eurót.

A kiugró eredmények mindenekelőtt a robbanásszerűen fejlődő kínai piacon elért növekedésnek tulajdoníthatóak – írta a Bild am Sonntag. A csoport egyes márkáit tekintve nagyon jól teljesített a Skoda és a Seat, a dízelbotrány miatt válságba jutott Volkswagen eredménye pedig javult. Az Audi eredménye nem érte el a várakozásokat.

Kapcsolódó cikkünk: A dízelbotrány ellenére is durva pénzgyár volt a VW

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »