Hatéves csúcson az amerikai külkereskedelmi hiány

Csaknem hatéves csúcsra emelkedett az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének hiánya novemberben annak ellenére, hogy az amerikai export is rekordot döntött. 

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint novemberben 50,5 milliárd dollárra rúgott a hiány, ami 2012 januárja óta a legmagasabb. Az októberi deficit 3,2 százalékkal kisebb, 48,9 milliárd dollár volt. Szakértők kisebb novemberi hiányra, 49,5 milliárd dolláros deficitre számítottak.

Az amerikai termékek és szolgáltatások exportja 2,3 százalékkal rekordszintre, 200,2 milliárd dollárra emelkedett novemberben. Az import 2,5 százalékkal, 250,7 milliárd dollárra nőtt.

A politikailag is érzékeny kínai relációban az amerikai külkereskedelmi hiány 35,4 milliárd dollár volt novemberben, 2015 szeptembere óta a legnagyobb. 

Tavaly az első tizenegy hónapban 513 milliárd 600 millió dollár hiány keletkezett az amerikai külkereskedelmi mérlegben, ami 11,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / AP

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »