Pozitív légkörben kezdődtek az újabb német koalíciós tárgyalások

Angela Merkel német kancellár pártja és konzervatív szövetségese szerdán találkozott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) képviselőivel, hogy előkészítsék a három párt közötti kormányalakítási tárgyalásokat. A megbeszélés után derűlátóan nyilatkoztak, pedig a tárgyalások nem ígérkeznek könnyűnek.

Az idei első találkozó célja az volt, hogy meghatározzák a vasárnap kezdődő és várhatóan hat napon át tartó tárgyalások tartalmát és módozatát. A potenciális partnerek a találkozó után kiadott rövid közleményben annyit emeltek ki, hogy nőtt köztük bizalom, „derűlátással kezdjük el a tárgyalásokat”.

Ezt megelőzően a Kereszténydemokrata Uniót (CDU) vezető Merkel kancellár és szövetségese, Horst Seehofer, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, bajor kormányfő különtalálkozót tartott, hogy egyeztessék közös álláspontjukat.

Három hónappal a parlamenti választások után – amelyekből győztesen, de meggyengülve került ki – Angela Merkelnek meg kell állapodnia a szociáldemokratákkal, ha többségi kormány élén akar maradni. A kancellár ősszel sikertelenül tárgyalt kormányalakításról a zöldekkel és a liberálisokkal, a kisebbségi kormányzást pedig elutasítja.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »