Szöul szerint 2018 változást hozhat az észak-koreai konfliktusban

A dél-koreai országegyesítési minisztérium kedden ismertetett előrejelzése szerint Észak-Korea jövőre nyitott lesz arra, hogy tárgyalásokat kezdjen az Egyesült Államokkal.

Észak-Korea törekedni fog arra 2018-ban, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államokkal, miközben továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy de facto atomhatalomként ismertesse el magát – állt az országegyesítési minisztérium jelentésében. A tárca arról nem közölt részleteket, hogy mire alapozza optimista előrejelzését Phenjan várható nyitottságáról a diplomáciai párbeszédre.

A szöuli védelmi minisztérium pedig azt közölte, hogy különleges katonai alakulatot hoznak létre az észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetés elhárítása céljából.

Múlt pénteken az ENSZ 15 tagú Biztonsági Tanácsa egyhangúlag újabb szankciókat szavazott meg Észak-Koreával szemben. Az új intézkedések értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomított kőolajtermékek Észak-Koreába irányuló exportját. Tovább

A kínai vámhivatal kedden közzétett adataiból kiderült: novemberben Kína egyáltalán nem exportált olajipari termékeket Észak-Koreába, amivel Peking még az ENSZ által elrendelt szankciókon is túltett.

A Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap egy kormányzati tisztségviselőtől úgy értesült, hogy Phenjan a közeljövőben egy kamerával és kommunikációs berendezésekkel felszerelt műhold felbocsátására készül. Szakértők szerint a műhold az észak-koreai ballisztikusrakéta-technológia fejlesztését szolgálná, és ebből adódóan ENSZ-határozatok rendelkezéseibe ütközne.

Kapcsolódó cikkünk: Karácsonyi üdvözlet helyett fenyegetést kapott a világ Észak-Koreától

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »